RUB12 Hyvinvointi ja ihmissuhteet

Kurssilla harjoitellaan ilmaisemaan mielipiteitä arkipäivän asioista. Kurssilla pohditaan eri näkökulmista, mitä on hyvä elämä ja mikä merkitys hyvinvoinnilla ja ihmissuhteilla on ihmisen elämässä unohtamatta teknologian ja digitalisaation tuomia muutoksia.

Keskeiset sisällöt: Ystävyys ja ihmissuhteet, pukeutuminen, muoti ja kuluttaminen; ihminen ja terveys, elämänhallinta ja hyvinvointi ja vapaa-aika; rakenteet: lukusanat, persoonapronominit, alistuskonjunktiolla alkavat sivulauseet, adjektiivin vertailu, käskymuoto

Arviointi: Kurssin arviointi tapahtuu verkossa osoitetun aktiivisuuden ja kurssitehtävien suorittamisen sekä loppukokeen perusteella. Loppukokeessa on kielioppi- ja sanastotehtäviä, kuullun ymmärtämistehtävä, luetun ymmärtämistehtävä ja lyhyt oma tuotos.

Tavoitteet: Kurssilla opiskelija harjoittelee epämuodollista suullista ja kirjallista viestintää, osaa kuvailla ulkonäköä, luonnetta ja vaatteita, osaa kertoa ystävistä ja ihmissuhteiden merkityksestä, pohtii hyvinvointia ja siihen vaikuttavia asioita sekä harjoittelee perussanastoa ja perusrakenteita.

Kurssilla on numeroarvostelu 4-10.

Kurssin oppikirja: Fokus 2 (Otava)

Näytä polku2: ssa : Ei