Tervetuloa! 

Tule tutustumaan Välimereen kulttuurin ja historian näkökulmasta! Välimeri-akatemiassa opit eurooppalaisuudesta ja ymmärrät nykyaikaa ja tapojamme sekä arvojamme entistä paremmin. Saat enemmän irti kuvataiteesta, arkkitehtuurista ja jopa liikenne- ja liikemerkeistä. Välimeri, meidän meremme on koko eurooppalaisen kulttuurin perusta. Tapamme tehdä tiedettä ja taidetta tai valmistaa ruokaa ja käydä kauppaa – kaikki tämä on Välimereltä kotoisin. Aakkostomme juontaa juurensa Välimeren historialliseen kehitykseen ja juuri aakkosto on demokratiamme suurimpia synnyinehtoja ja koko eurooppalaisen arvomaailman perusta. Raha levisi kaupankäynnin välineeksi Välimerellä. Tärkeiden rakennusten päätykolmiot ovat käytössä Suomessakin. Kuinka ollakkaan, niidenkin käyttö sai alkunsa Välimeren kulttuuripiirissä.

Suomalaiset ovat matkustaneet Välimeren maissa runsaasti ja ihastuneet sen monipuolisiin kohteisiin. Matkatessa syntyy aavistus siitä, miten rikas kulttuurinen aarreaitta Välimeren alue on. Välimeri-akatemia muodostaa kokonaisen kaaren Välimeren kulttuuriin sen kaikkina aikoina ja eri kulttuureissa sekä sen merkityksiin nykypäivänä. Kukin opintomoduuli keskittyy yhteen aikakauteen, jota kaupunkikierrokset laajentavat.

Välimeri-akatemian tallennepaketti koostuu 15 tunnin mittaisista luennoista. Luennoilla käsitellään kulttuurista aikakautta, heijastaen sitä nykypäivään. Luentoihin liittyvät visuaaliset kierrokset 30 kaupunkiin, jotka kantavat luentoon liittyvän aikakauden muistoja. Thinglink-pohjaiset kaupunkikierrokset eivät ole pelkästään historian kuvausta, vaan niissä esitellään myös kaupunkien nykypäivää. Ne sisältävät videoita, tekstiä ja äänitallenteita. Tallennepaketin käyttöaika on 6 kk.

Näytä polku2: ssa : Ei