Monikulttuurisuus

Tavoitteet

Opiskelija oppii tuntemaan eurooppalaisia kulttuureja. Hän ymmärtää kulttuurien erilaisuuden syitä ja ilmentymiä. Hän ymmärtää omaa ja muiden monikulttuurisuutta. Hän osaa suhtautua kriittisesti matkailuun ja hyväksyy kulttuuriin liittyvän kestävän kehityksen. Hän tunnistaa itsessään ja muissa kulttuurishokin piirteet ja osaa sopeuttaa viestintäänsä ulkomaisten vieraiden vastaanottamisessa.

Sisältö

Euroopan maantiede ja sää

Eurooppalaisia kulttuureja

Aikaan suhtautuminen

Tervehdykset ja hyvät tavat

Matkustaminen ja ruoka

Kulttuurien törmäykset

Kulttuurit: Ranska, Japani, Kiina, Italia, Iso-Britannia, Espanja, Saksa ja Ruotsi


Menetelmät

Opintojakso suoritetaan verkko-opintoina kotona.

Verkkotekstit ja videot, tehtävät, keskustelut ja tietovisat.

Arviointi

T1: Opiskelija osaa arvioida kulttuurien erilaisuutta ja osaa toimia teoreettisesti eri kulttuureista tulevien vieraiden isäntänä tai emäntänä. Hän osallistuu kulttuurikeskusteluun ja kirjaa itsearviointinsa lyhyesti oppimispäiväkirjaan.

K3: Opiskelija pystyy laajasti arvioimaan kulttuurien eri puolia ja eroja. Hän tuntee eri kulttuurien peruspiirteet ja osaa suunnitella eri kulttuureista tuleville vieraille ohjelman. Hän tuntee yleisimmät kulttuurien kohtaamisongelmat ja osaa ratkaista niitä. Hän osallistuu aktiivisesti verkkokeskusteluun ja kirjaa laajasti itsearviointina oppimansa oppimispäiväkirjaan.

Näytä polku2: ssa : Ei