Oman elämän hallinta

Tavoitteet

Opiskelija ymmärtää oppimisen ja havaitsemisen lainalaisuudet. Hän oppii ymmärtämään ja käsittelemään tunteita. Hän tunnistaa erilaiset älykkyyden lajit. Hän tunnistaa omat kehitysvaiheensa ja ymmärtää elinkaaren käsitteen sekä identiteetin muodostumisen. Hän tunnistaa tarpeiden ja motivaation perusteet.

Sisältö


Oppiminen ja havaitseminen

Tunteet ja älykkyys

Elämänkaari ja kehittyminen

Motivaatio ja tarpeet

Identiteetti


Menetelmät

Opintojakso suoritetaan MOODLE-verkkokurssina. Yksi aihe avautuu joka viikko. Opintojakso koostuu kahdeksasta aiheesta. Luetaan teksti. Tehdään siihen perustuva tietovisa. Kirjoitetaan vastaukset tehtäviin ja osallistutaan verkkokeskusteluun. Lopuksi kirjoitetaan oppimispäiväkirja.

Arviointi

T1: Opiskelija osaa ratkaista arkipäivän ongelmia osin myös psykologisen tiedon perusteella. Hän erottaa työelämän toiminnassa psykologisia piirteitä. Hän osallistuu oman elämän hallintaa koskevaan verkkokeskusteluun ja kirjaa oppimaansa lyhyesti oppimispäiväkirjaan.

K3: Opiskelija soveltaa laajasti psykologian tietoja arkipäivän ja työelämän tilanteisiin. Hän osallistuu aktiivisesti verkkokeskusteluun ja kirjaa laajasti oppimiansa asiat oppimispäiväkirjaan.

Näytä polku2: ssa : Ei