Kurssin arviointi  Hymy  Yllättynyt  Surullinen

Kurssissa on kurssikoe, jossa vastaat sovittuna koepäivänä 1 - 2 kahteen vanhaan YO-tehtävään sekä muutamaan muuhun oppikirjaan perustuvaan tehtävään.

Kurssin suorittaaksesi sinun täytyy:


1) Esitellä itsesi keskustelufoorumilla

2) Tehdä kaikki annetut tehtävät

3) Tehdä ja palauttaa aluetutkimus valitsemastasi alueesta (yksin tai ryhmässä)

4) Suorittaa koe sovittuna päivänä.

5) Antaa loppupalaute kurssista

Kurssi arvioidaan kokeen sekä tehtävän aluetutkimuksen laadun perusteella.   Aktiivisesta osallistumisesta keskusteluihin voit saada korotusta  arvosanaasi.

Kurssi arvioidaan arvosanoin 4-10 ja kokonaisarviointi muodostuu seuraavasti:


Aluetutkimus noin 50%
Koe noin 50 %

Aktiivisuus keskustelufoorumeilla (kullekin foorumille vähintään yksi perusteltu ja asiaa edesauttava asiallinen viesti) vaikuttavat positiivisesti arvosanaasi.

Aluetutkimuksen arviointi

Aluetutkimus arvioidaan arvosanoin 4-10. Erinomainen työ edellyttää, että tutkimus on rakenteellisesti virheetön, kartat ovat huolella laadittuja  ja niitä on perinpohjaisesti analysoitu tekstissä, lähteitä on runsaasti, työtä on havainnollistettu paitsi kartoin, niin myös kaavion, taulukoin ja kuvin.  Asioiden käsittelystä näkyy, että asioita on itse pohdittu, mietitty ja analysoitu eikä vain kopioitu tietoja eri lähteistä.

Aluetutkimuksen tulee olla rakenteeltaan oikea eli esim. lähdeviitteiden tulee olla merkittyinä paitsi lähdeluetteloon, niin myös aina heti lainatun tekstin jälkeen. Ellei näin tehdä tutkimusta ei voida hyväksyä.

Mm. äidinkielen oppikirjasta löytyy ohjeet lähdeluettelon tekemiseksi. Äidinkielen oppikirjoista löytyy ohjeet siitä, miten tuo viittaus lähdeluetteloon tehdään lainattuun tekstiin. Ideana on se, että lähdeluettelossa on kaikki mahdolliset lähteen tiedot ja tuolla lainatun tekstin yhteydessä vain lyhyt viittaus lähdeluetteloon, jolla oikean lähteen voi tuolta luettelosta löytää.

Jos aluetutkimuksen tekstiosassa ei ole omaa itse pohdittua, muokattua ja analysoitua tekstiä, vaan pelkästään netistä leikkaa ja liimaa menetelmällä valmistettua tekstiä, ei tutkimusta voida hyväksyä!

Kokeen arviointi

Kokeen vastaukset arvioidaan pistein 0-6. Erinomainen vastaus edellyttää, että vastauksessa on käytetty aluetutkimuksen keskeisiä termejä oikein, vastaukseen on liitetty karttapiirros (jos sitä tehtävänanto edellyttää)  ja  myös omaa pohdintaa on mukana.

Viimeksi muutettu: keskiviikko 4. heinäkuu 2012, 16.02