1. KURSSIN SISÄLTÖ

- Kurssin aikana perehdyt yhteiskuntaan ja ympäristöön liittyvään sanastoon sekä kertaat aiemmin oppimaasi kielioppia. Sanaston aktivoimiseksi on tärkeää lukea paljon ja alusta alkaen ottaa uudet sanat aktiiviseen käyttöön vaikkapa kirjoittamalla omia lauseita niitä käyttäen. Oppikirjassasi on lisäksi myös suullisia tehtäviä, joiden tekeminen lisäksi kannattaa myös! Jos siis opiskelet itsenäisesti eikä sinulla ole parityöskentelyyn tarvittavaa kaveria lähistöllä, kehitä pikaisesti itsellesi 'sivupersoona' Iso irvistys ja etsi paikka, jossa voit näitä rauhassa tehdä itseksesi jutellen - siitäkin ON hyötyä, vaikka alkuun vähän hassulta tuntuukin.

- Sanasto ja kirjoittaminen: Jokaiseen oppikirjan tekstiin liittyy sanakoe - näistä vähintään neljä on suoritettava hyväksytysti (50%)! Laatikossa 7 on lisäksi kirjoittamistehtävä - tämä sinun on tehtävä myös.

- Valmistaudu kokeeseen -osiossa varmistat vielä, että osaat kokeeseen tulevat kielioppiasiat.

- Oppimispäiväkirja: Kurssin aikana kirjoitat oppimispäiväkirjaa - ohje siihen alempana. Oppimispäiväkirjan säännöllinen kirjoittaminen on verkossa suoritettavalla kurssilla tärkeää - sen avulla ohjaajasi pysyy ajantasalla tekemisistäsi. Oppimispäiväkirja on osa kurssisuoritustasi!

- Loppukoe: Kurssin lopussa on kirjallinen loppukoe, jonka teet koulullasi sinulle sopivana aikana. Kokeessa on kieliopin lisäksi kurssin aiheisiin liittyv(i)ä tekstinymmärtämistehtäv(i)ä sekä mahdollisesti kirjoitus- ja kuuntelutehtäviä.

2. KURSSIN ARVIOINTI

- Kurssi arvioidaan arvosanoilla 4 - 10. Arvosanaan vaikuttavat sekä loppukoe (70%)  että kurssin aikana tekemäsi tehtävät + oppimispäiväkirja (30%) - myös aktiivisuus noissa 'Apua'- laatikoissa on plussaa - vähintään kolmella vastauksella esitettyihin kysymyksiin saat + 0.5 numeroa muiden suoritusten perusteella muodostuvaan arvosanaasi - siis jos muut suoritukset tuottavat esim. arvosanan 8+, jolla kurssin arvosana olisi 8, jo kolmella vastauksella nostat arvosanaasi numerolla (8+ + 0.5 = 9-).  Toisen  'puolikkaan' voit ansaita 'Hier sprechen wir Deutsch' -osioissa - sen saat aloittamalla vähintään yhden keskustelun ja vastaamalla ainakin kahteen. Aktiivisuus kannattaa!

Aktiivisuuden lisäksi arvioinnissa huomioitavat kurssin tehtävät ovat:

  • kirjoitelma
  • sanakokeet , sekä
  • oppimispäiväkirja 
Viimeksi muutettu: keskiviikko 4. heinäkuu 2012, 16.02