Tämän oppimateriaalin avulla voi opiskella MAA2-kurssin kokonaan ilman oppikirjaa verkossa tai materiaalia voi käyttää lisämateriaalina luokkaopetuksessa. Kurssia käyttävä opettaja voi itse päättää miten arvioi kurssin suorituksen. Arvioinnissa kannattaa ottaa huomioon, että H5P-tehtävissä Moodle tallettaa arviointitaulukkoon vain viimeisimmän suorituksen.

Materiaali kattaa suurimman osan matematiikan  LOPS 2021- sisällöstä kurssin MAA2 - kurssin osalta. Materiaalista puuttuu LOPS 2021- sisällössä oleva rationaalifunktiot- ja yhtälöt.

Kurssi on jaoteltu kokonaisuuksiksi, jotka suositellaan opiskelemaan tässä järjestyksessä, joka sivulla on. Jokaisessa kokonaisuudessa (Polynomit ja niiden laskutoimitukset, Neliöjuuri ja korkeammat juuret, Toisen asteen yhtälö ja -epäyhtälö sekä tekijöihinjako ja sen sovellukset) on alussa Tiivistelmä teoriasta ja perusesimerkkejä. Lisäksi jokaisesta aiheesta löytyy linkit Matikkamatskujen aihetta käsitteleviin opetusvideoihin. Aihekokonaisuuden opiskelu kannattaa aloittaa Lukemalla teoria ja/tai katsomalla opetusvideot. Jokaiseen kokonaisuuteen kuuluu paljon erilaisia tehtäviä ja testejä, joista suurin osa on sellaisia mitä kone tarkistaa ja palautteen saa heti. Lisäksi kurssisivun lopussa on harjoitustehtäviä koko kurssin alueesta.

Aikatauluehdotelma:

Polynomit ja niiden laskutoimitukset

Polynomi ja polynomien yhteen- ja vähennyslasku sekä polynomien tulo 2-3 tuntia

polynomien tulo 2 tuntia

muistikaavat  2 tuntia

Neliöjuuri ja korkeammat juuret

Neliöjuuri 1 tunti

Neliöjuuren laskusäännöt 2 tuntia

Korkeammat juuret 2 tuntia

Toisen asteen yhtälö ja -epäyhtälö

Toisen asteen polynomifunktio 1 tunti

toisen asteen yhtälö 2 tuntia

diskriminantti 1 tunti

toisen asteen epäyhtälö 2 tuntia

tekijöihinjako ja sen sovellukset

tekijöihinjako 2 tuntia

tekijöihinjako nollakohtien avulla 2 tuntia

korkeamman asteen yhtälö 2 tuntia

korkeamman asteen epäyhtälö 1 tunti

Viimeksi muutettu: torstai 2. huhtikuu 2020, 10.49