Aiheen kuvaus

 • Tervetuloa tutustumaan H5P-työkaluihin ja luentojen aktivoinnin oppaaseen!

  Tämän avoimen kurssiympäristön välilehdiltä löydät päivitetyn luentojen aktivoinnin oppaan sekä esimerkkejä H5P-työkaluista. H5P on noin 60 työkalun kokoelma, minkä avulla voi luoda verkkosisältöjä, oppimateriaaleja ja automaattisesti tarkastuvia tehtäviä. Olen jaotellut esimerkit teeman mukaan viidelle välilehdelle. Helpot-välilehden haitaritekstistä löydät myös muiden tekemiä julkisia esimerkkejä sekä työkalujen erilaisia listauksia.

  Blogini H5P-työkalujen blogisivulta löydät perustiedot, tietoa uutuuksista, muutaman hyvän linkin ja allekin upotetun ja usein päivittyvän diasarjan sekä ohjevideot, jotka löytyvät myös YouTuben soittolistalta. 

  Lisää ohjeita verkon työkaluihin löydät blogistani. Siellä on yli 350 kirjoitusta, jotka laajentavat luentojen aktivoinnin oppaan työkaluvalikoimaa sekä mahdollistavat sisältöjen luomisen H5P-työkalujen käyttöön. Blogista löydät oman sivun mm. sähköisille kokeille ja kyselyille, sovellusten ohjeilleopetusalan wbinaareille ja tuleville koulutuksilleni.

  Hyödynnä CC-lisensoituja valmiita materiaaleja ja ole yhteydessä, kun tarvitset kouluttajaa näistä tai muista #digipeda teemoista!

  Matleena Laakso
  https://www.matleenalaakso.fi

  H5P-työkalut

  H5P-työkalut ovat saatavissa Moodle-, WordPress- ja Drupal-ympäristöön. Niiden avulla voi luoda interaktiivisia sisältöjä esimerkiksi oppimateriaaleiksi tai luoda tehtäviä, joista oppija saa välittömän palautteen. Lue lisää ja katso esimerkit ja toimivat hyperlinkit: https://www.matleenalaakso.fi/p/h5p.html
  Blogista löydät lisää vinkkejä muidenkin verkon sovellusten hyödyntämiseen.