• H5P-Column

    Moodlessa H5P-sisältöjä voi jakaa neljällä eri tavalla


    1. Oletuksena H5P-sisältö näkyy osion alaosassa niin, että H5P-logon perässä on sisällön otsikko, mikä toimii linkkinä. Sen alle saa halutessaan näkyviin myös kuvauksen.

    2. H5P:n Column-työkalulla voit luoda/koota useita H5P-sisältöjä yhdeksi kokonaisuudeksi, yhden linkin taakse (esimerkki alla). H5P-työkaluista löytyy muitakin työkaluja, joiden avulla kootaan suppeampi määrä tehtäviä yhteen. Esim. Quiz Question Set -työkalun avulla saat tehtyä kyselyitä seitsemällä eri tehtävätyypillä.

    3. Voit luoda Moodleen sivun (esimerkki alla), minne kokoat esim. tekstiä, kuvia ja upotuksia niin H5P-sisällöistä kuin verkon muistakin sisällöistä. 

    4. Voit upottaa H5P-sisältöjä, kuten tämän kurssin melkein kaikilla välilehdillä on tehty. Kun käytät upotuksia, kurssin rakenteeksi kannattaa valita joku sellainen, missä koko kurssi ei näy yhdellä sivulla, esimerkiksi välilehdet, kuten tällä kurssilla. Upotus on tavallaan kuin kuvalinkki, joten upota vain sisältöjä, joihin oppijoilla on pääsy. Tee esimerkiksi niin, että luot H5P-sisällön ja upotat sen samalle välilehdelle. Tällöin sisältö näkyy sivulla kaksi kertaa. Linkin voit piilottaa opiskelijoilta, mutta jos haluat tehdä saavutettavaa sisältöä, upotetut sisällöt täytyy tarjota myös linkkinä, sillä ruudunlukusovellukset eivät yleensä upotettuja sisältöjä löydä. Tällöin voit kertoa linkin nimen perässä, että se on upotettu edellle. Upotetuilla sisällöillä on joitain rajoituksia näkymisessä edistymisen seurannassa.