Kirja
OPAS: Aktivoi luentosi - vinkkejä verkon työkalujen hyödyntämiseen
OPAS: Aktivoi luentosi - vinkkejä verkon työkalujen hyödyntämiseen
8. Opi lisää digin opetuskäytöstä
Hyviä lähteitä digipedagogiikasta
- Opehommat: listaus mm. opetusalan blogeista ja sadoista ammatillisista Facebook-ryhmistä.
- Avointen oppimateriaalien kirjasto: avointa materiaalia kaikille kouluasteille, sekä oppiaineiden teemoista että mm. verkkopedagogiikasta.
- Twitter ja muutkin somekanavat: #digipeda #etäopetus #etätyö #fasilitointi jne.
Matleenan blogi ja materiaalit
- Matleenan blogi: Yli 300 digipeda-bloggausta eli hurjasti ideoita, esimerkkejä ja ohjeita opettajille, kouluttajille ja muillekin digityökalujen käyttäjille. Kevään 2020 Vinkkejä etäopetukseen -bloggauksen lopusta löydät materiaalejani kevään etäopetus ja etätyö-teemasta.
- Matleenan blogin koulutusdiojen sivulta koonnin yli miljoona kertaa katsotuista diasarjoista ja nostot päivittyvistä dioista. Osallistamisen ja aktivoinnin teemoista olen julkaissut monen monta diasarjaa, ks. esim. SAMKin Digifasilitointi ja vuorovaikutus verkossa 19.2.21 (esitysdiat) tai HY+/Sivuksen Laadukas ja osallistava webinaari 16.3.2021 (materiaalit ja tallenne)
- Blogista löydät myös opetusalan webinaarikoonnin. Tiesitkö, että Suomessa järjestetään joka viikko useita maksuttomia webinaareja opettajille?
- Webinaarit opetuksessa: Padlet, mistä löydät sekä vinkkejä webinaarien pitämiseen yleensä että ohjeita eri sovelluksiin.
- Oppaita ja hyviä lähteitä verkkokurssien rakentajille (ThingLink-kuvasarja)
-
Osallistava työpaja Teamsin ja verkon maksuttomien työkalujen avulla: Padlet verkkotyöpajoista keväällä 2020.
-
Joko tunnet Liikkuvan koulun X-breikin eli kyselyt, mihin vastataan kehon liikkeillä? Lue lisää bloggauksesta X-breikki liikuttaa koululaisia.
- Osaatko jakaa Teamsissa tai Zoomissa dioja niin, että näet myös chatin ja osallistujat? Tässä ohjeet siihen, miten se onnistuu, jos käytössäsi on vain yksi näyttö.