Verkossa on paljon eri oppiaineiden opetukseen soveltuvaa digitaalista materiaalia ja multimediaa. Valtakunnallisesta oppimateriaalikirjastosta voit löytää valmiita oppimateriaaleja verkko-opetusjaksollesi: https://aoe.fi/#/etusivu. Ilmaisia kuvia ja piirroksia löydät mm. osoitteista: https://pixabay.com/ ja https://unsplash.com/. Varmista aina tekijänoikeudet! Lähdetiedot on kohteliasta ilmoittaa, vaikka niitä ei vaadittaisikaan (esim. kurssin lopussa tai alussa).

Videomateriaalia löytyy mm. täältä: https://www.youtube.com/, https://www.teachertube.com/ ja ...

Muista hyödyntää myös (esim. RSS-syötteiden avulla)

  • uutisia
  • asiantuntijoiden haastatteluja etänä
  • blogeja
  • podcasteja (esim. Areenasta)
  • ...

Voit tuottaa myös itse tai teetättää opiskelijoilla digitaalista oppimateriaalia. Esim. animaatio- tai lisätyn todellisuuden (AR) sovelluksilla voi rakentaa hienoja oppimateriaaleja (esim. ThingLink). Alla esimerkki ThingLinkillä tehdystä materiaalista: https://www.thinglink.com/scene/1222112724608090118 (CC BY-ND, Matleena Laakso) - klikkaa ikoneja! Upotuksena:

Moodleen integroidulla H5P-työkalulla voit tuottaa monen tyyppisiä tehtäviä (mm. monivalintoja, aukkotehtäviä, raahaustehtäviä, interaktiivisia videoita ja virtuaalimatkoja/VirtualTour ThingLinkin tapaan (katso Matleena Laakson kokoamia ohjeita ja suomalaisia esimerkkejä), jotka kone automaattisesti tarkistaa - tämä helpottaa opettajan työtä. Osa H5P-työkalujen arvioinneista näkyy Moodlen Arvioinnit-osassa, osa ei näy, jolloin soveltuvat lisätehtäviksi. Alla esimerkki H5P-tehtävästä:

Videokaappauksia näytöltä äänen kanssa voit tehdä mm. Screencast-o-Matic -ohjelmalla.

Mikäli haluat jatkossakin hyödyntää opiskelijoiden tuottamaa materiaalia, niin huolehdi tekijänoikeussopimuksista. Lähtökohtaisesti voit hyödyntää opiskelijan tekemää materiaalia vain sillä kurssilla, millä hän opiskelee.