Varmista, että käytät vain materiaaleja, joita sinulla on oikeus käyttää tekijänoikeuslain puitteissa. Muistuta myös opiskelijoita tekijänoikeuksista ja käyttämään vain itse tuottamiaan, tekijänoikeussopimuksen (esim. Kopioston ja opetuksen järjestäjän välinen) mukaisia tai CC-lisensoituja (tai jonkun muun lisenssin alaisia) materiaaleja. Lisenssin ehdot on aina ilmettävä materiaalin yhteydessä (esim. CC BY-SA). Lisää CC-lisensseistä: https://creativecommons.fi/. Lisätietoa tekijänoikeuksista: Kopiraittila (lukio).

Muistuta opiskelijoita lähdekritiikistä. Lähteen aitoutta, luotettavuutta ja ajanmukaisuutta voi arvioida mm. tekijätietojen, tiedon objektiivisuuden ja julkaisuajankohdan (päivitystiedot) avulla sekä vertaamalla tietoa useista eri lähteistä.

Lähde: YouTube, Äidinkieli, kirjoittaminen ja kirjallisuus - ÄKK

Ota huomioon kaikessa verkkotoiminnassasi tietosuoja ja tietoturva sekä GDPR-vaatimukset. Opiskelijoiden pitää mm. päästä tarkistamaan hänestä tallennetut tiedot (tietosuojaseloste). Kerro, jos hyödynnät jotenkin oppimisanalytiikkaa. Varmista, että opintojaksolla käyttämäsi sovellukset ovat tietoturvallisia ja opiskelijan tietosuojan täyttäviä. Lisätietoa tietosuojasta- ja turvasta: https://www.oph.fi/fi/koulutus-ja-tutkinnot/tietoturva-ja-suoja-koulussa