Kuva Elias Keränen

Kajaanin lukion entiset kasvatit, hintasaarnaajat Elias Keränen ja Heikki Mäkäräinen lähettivät terveisiä ja mietteitä omasta opiskeluajastaan Kajaanin lukiossa. ☺️

Elias:

Valitsin aikoinaan Kajaanin Lukion, kaksoistutkinto Medialukion sijaan. Siihen aikaan en osannut täysin sanoa miksi, vaan tein päätöksen täysin intuition pohjalta. Pääsin hyvälle luokalle, joka oli täynnä hokkilaisia. Moni heistä oli tullut tutuksi jo riparilla ja monesta heistä tuli elinikäisiä ystäviä.

Kajaaniin halusin jäädä kaupungin vahvan kulttuuritarjonnan ja teatteriharrastuksen takia. Olen aina nauttinut teatterin tekemisestä, olin sitten näyttelijän tai ohjaajan roolissa. Ja Kajaanissa on tunnetusti todella vahva teatteriskene.

Kainuulainen tekemisen meininki oli vahvasti läsnä myös Kajaanin lukiossa. Osallistuin moneen eri projektiin koulunkäynnin ohella, mm. Pirkko Vepsän "Anna Palaa" -näytelmään, jossa näyttelin ensimmäistä, mutta en suinkaan viimeistä kertaa, Heikki Mäkäräisen kanssa.

Valmistuin lukiosta joulukuussa 2008, jonka jälkeen menin armeijaan tammikuussa 2009. Seuraavana keväänä 2010 pääsin teatterikorkeakouluun, jonka jälkeen olen työskennellyt mm. Helsingissä, Oulussa, Miamissa ja Kajaanissa.

Kiitos Kajaanin Lukion, sain siellä aikaa kasvaa ihmisenä ja Eliaksena.

Heikki

Valitsin aikoinaan jalkapallourheilulukion sijaan Kajaanin lukion ja silloisen kaksoistutkinnon, IT-lukion (ylioppilastutkinto ja elektroniikka-asentajan perustutkinto), koska halusin urheilla ja opiskella kotikaupungissani Kajaanissa, mutta suunnata katseeni jo tuleviin insinööriopintoihin Oulussa, Tampereella tai Helsingissä. Vaikka molemmat tutkinnot suoritinkin, voi minun kohdallani ihan kirjaimellisesti sanoa, että varsinkin Kajaanin lukion taideopetus yllätti minut. Sittemmin olen noihin kolmeen, ja moneen muuhun, kaupunkiin kyllä töihin päässyt, mutta insinöörin sijaan ammattinäyttelijänä, -laulajana ja -kirjoittajana.

Ensimmäiset näyttelijäntyöt, omat sävellykset ja tekstit tein lukion draamaprojektiin (jossa Elias oli myös). Tuosta projektista ja muutenkin monipuolisesta ja rohkaisevasta opetus- ja taideympäristöstä sain lopullisen kipinän lähteä opiskelemaan musiikkiteatteria korkeakouluun. Teen töitä vielä nykyäänkin Kajaanissa, aina kun mahdollista ja olemmekin Eliaksen kanssa tehneet Kajaanin harrastajateatterille kaksi uutta teosta, viimeisen kolmen vuoden aikana.

Kajaanissa on hyvän lukion lisäksi hyvät harrastusmahdollisuudet niin urheilussa, kuin kulttuurissa, ja ne ovat kehittyneet minun ajoistani entisestään. Harrastajateatterin lisäksi haluan mainita myös Kainuun musiikkiopiston, jossa omat lauluopintoni aloitin.

Tervetuloa Kajaaniin!

Viimeksi muutettu: perjantai 3. huhtikuu 2020, 05.53