Ihmiset, Ryhmä, Ystävät, Nyrkki Kolahtaa

Ryhmänohjaaja on tukenasi koko lukio-opintojen ajan. Ryhmänohjaaja eli ropo perehdyttää sinut heti lukio-opintojen alussa lukion käytänteisiin erikseen ilmoitetuissa ryhmänohjaustuokioissa. Ropo seuraa oman roporyhmänsä etenemistä jaksoittain. Ropo tarkkailee myös opiskelijoidensa poissaoloja ja on tarvittaessa yhteydessä huoltajiin. Ropo tiedottaa ajankohtaisista asioista lukion aikana. Ryhmänohjaaja haastattelee jokaisen opiskelijan ensimmäisen lukuvuoden aikana.

Opinto-ohjaaja vastaa opiskelijan kurssivalinnoista ja mahdollisista muutoksista. Opinto-ohjaajan kanssa laadit oman henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman sekä ensimmäisen lukuvuoden aikana alustavan yo-tutkintosuunniteman ja mahdollisen jatko-opintosuunnitelman. Jokainen opiskelija käy opinto-ohjaajan luona opohaastattelussa erikseen ilmoitettuna ajankohtana. Omalta opinto-ohjaajalta voi varata ajan esim. Wilman kautta aina tarvittaessa.

Aineenopettaja on oman aineensa asiantuntija. Hän perehdyttää sinut oman aineensa kannalta keskeisiin asioihin, opiskelutapoihin  ja opastaa kokeisiin liittyvissä asioissa. Kurssin opettaja merkitsee poissaolot ja arvioinnit opiskelijakohtaisesti. Kaikissa kurssiin liittyvissä asioissa sinun on oltava yhteydessä opettajaan oppitunnin yhteydessä tai esim. Wilmassa.

                                        aloitus                 

Erityisopettaja vastaa lukitestien tekemisestä ja lukilausunnon kirjoittamisesta ylioppilastutkintoa varten. Tarvittaessa erityisopettaja antaa henkilökohtaista ohjausta oppimisen tueksi. Hän voi etsiä kanssasi keinoja edetä opiskelussa oppimisvaikeuksista huolimatta. Voit olla itse yhteydessä erityisopettajaan, myös huoltaja voi ottaa häneen yhteyttä. 

Kuraattori auttaa selvittämään kehitykseesi, elämäntilanteeseesi ja opiskeluusi liittyviä ongelmia. Kuraattorille voit varata ajan puhelimella, sähköpostilla, Wilmassa tai menemällä suoraan hänen vastaanotolleen. 

Psykologi tukee sinun hyvinvointiin ja mielenterveyteen liittyvissä ongelmissa. Parhaiten tavoitat psykologin puhelimella tai sähköpostilla.

Terveydenhoitaja huolehtii terveydentilaasi liittyvistä asioista. Terveydenhoitajalla on aamuvastaanottoajat erikseen ilmoitettuina aikoina. Jokainen aloittava opiskelija saa kutsun terveystarkastukseen.

                                          Opastaja, Apua, Kiipeily, Käsi

Toimistosihteeri auttaa sinua mm. opintotukiasioissa ja koulumatkatukiasioissa. Toimistosihteeriltä saat opiskelutodistuksen pyydettäessä. Hän huolehtii myös opiskelijarekisterin pitämisestä. Toimistosihteeri vastaa ylioppilastutkinnon ilmoittautumiseen ja maksuihin liittyvistä asioista.

Apulaisrehtorin puoleen voit kääntyä esimerkiksi oppilashuoltoon, poissaoloihin tai yleiseen kouluarkeen liittyvissä kysymyksissä.

Rehtori johtaa lukion toimintaa ja vastaa opetuksen ja ylioppilaskirjoitusten toteuttamisesta. Rehtorille toimitat 3 vrk pidemmät loma-anomukset.

Hyödyllisiä linkkejä lukiolaiselle

https://lukio.fi/ tietoa Suomen Lukiolaisten Liitosta      

https://www.kela.fi/opintotuki

https://www.studentum.fi/tietoa-opiskelijalle/

https://nal.fi/materiaalit1/ 

https://ohjaamot.fi/mika-on-ohjaamo-1

http://www.kajaani.fi/fi/palveluopas/nuoriso/ohjaamo-nuppa

http://www.kajaani.fi/fi/palveluopas/nuoriso/etsiva-nuorisotyo

                                            Hallitus, Lisätietoja, Kasvaa, Kasvu

Viimeksi muutettu: perjantai 8. toukokuu 2020, 12.53