Ylioppilastutkinnon voi hajauttaa enintään kolmelle peräkkäiselle tutkintokerralle. Jos olet suunnitellut käyväsi lukion kolmeen vuoteen, tutkinto kannattaa aloittaa 3. lukuvuoden syksyllä, jolloin sinulle tulee käyttöösi kaksi kirjoituskertaa.

Tutkinnon hajautusta suunnitellessasi kannattaa tarkistaa, milloin kirjoittamasi tutkintoaineen kertauskurssit järjestetään. Kajaanin lukiossa opiskelijalla on käytössään lukuvuosittain ainevalintasuositukset, johon on koottu suositukset kurssien käymisistä kirjoituksia varten. Ne löytyvät koulun kotisivuilta pikalinkeistä kohdasta esitteet ja oppaat.

Syksyn kirjoitukset ovat aina 1. jakson lopussa ja kevään kirjoitukset ovat 4. jaksossa. Tutkinnon hajautusta suunnitellessasi kannattaa miettiä, kuinka monta ainetta sijoitat syksyyn ja kuinka monta kevääseen. Jos aiot kirjoittaa kuusi ainetta, syksyllä kannattaa kirjoittaa kaksi ja keväällä neljä. 

Jos olet ajatellut aloittaa kirjoitukset 2. vuoden keväällä tai sinulla on poikkeava opintoaika, varaa aika omalle opollesi.

Kirjoittaminen, Tietokone

Jokaiselle opiskelijalle tehdään oma yo-tutkintosuunnitelma esim. opohaastattelun yhteydessä 1. vuoden aikana. Kajaanin lukiossa se tulee näkyviin Wilmassa (lomakket-> yo-tutkinto, suunnitelmani) ja sitä muokataan tarvittaessa oman opinto-ohjaajan kanssa. Wilmassa oleva yo-suunnitelma pitää olla lopullinen viimeistään 2. vuoden keväällä, kun ilmoittaudut ensimmäistä kertaa ylioppilaskirjoituksiin.

Viimeksi muutettu: maanantai 20. huhtikuu 2020, 13.57