Lukio-opintojen suunnittelu on alkanut sinulla jo 9. luokan keväällä, kun olet täyttänyt lukion ainevalintakortin. Heti ensimmäisen tai toisen opiskeluviikon aikana on syytä tarkistaa ensimmäisen vuoden kurssit ja tehdä tarvittavat muutokset. Voit muuttaa jaksojesi sisältöjä tietyin kriteerein koko lukio-opintojesi aikana yhdessä oman opinto-ohjaajasi kanssa.

                                                       Aikataulu, Tabletti, Piirustus Pad

1. vuosi

Ensimmäisen lukuvuoden aikana opintosi koostuvat pääasiassa lukion pakollisista kursseista (esim. ÄI01, TE01). Valinnoissa sinulla voi olla jo valtakunnallisia syventäviä kursseja (esim. YH04, HI04) sekä koulukohtaisia soveltavia kursseja (esim. ENA09). Suositeltu kokonaiskurssimäärä 1. lukuvuodelle on 31-33 kurssia.

Ykkösten ainevalintatarkistus syksy 2020 Kajaanin lukio

2. vuosi

Toisen lukuvuoden aikana suoritat pääsääntöisesti loppuun eri oppiaineiden pakolliset kurssit. Joitain yksittäisiä pakollisia kursseja voit jättää 3. vuodelle, kunhan sovit asiasta opinto-ohjaajasi kanssa. Pakollisten kurssien lisäksi suoritat ylioppilastutkintosuunnitelmaasi kuuluvien aineiden syventäviä ja soveltavia kursseja. 

3. vuosi

Kolmannen lukuvuoden aikana opintoihisi kuuluu erityisesti yo-tutkintosuunnitelmaan liittyvien aineiden syventäviä ja soveltavia kursseja (esim. ENA07 ja RUB07, eri aineiden preppauskurssit). Jotta kurssimääräsi ei jää vajaaksi, sinun on valittava tarpeeksi kursseja eri oppiaineista.

Ylioppilastutkintosuunnitelma apuna 

Ylioppilastutkinnon suunnitteleminen kannattaa ehdottomasti aloittaa jo lukion 1. vuoden aikana. Se auttaa sinua valitsemaan oikeita kursseja, jotta kokonaiskurssimääräsi ja yo-suunnitelmasi toteutuu. Suunnitelmaa on hyvä päivittää opinto-ohjaajan kanssa sitä mukaa, kun jatko-opintosuunnitelmat kehittyvät.

Esityslista, Kirja, Kalenteri                       Hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty!

Viimeksi muutettu: torstai 16. huhtikuu 2020, 13.40