Kouluterveyskysely - tutkimustulosten analysointia

Tee tämä harjoitus kurssin lopussa, kun olet perehtynyt tarkemmin terveyteen vaikuttaviin tekijöihin.

Kouluterveyskysely on valtakunnallinen eri ikäluokkia koskettava tutkimus, jossa halutaan selvittää lasten ja nuorten terveydentilaa ja siihen vaikuttavia tekijöitä. Lue kyselystä enemmän täältä.

Perehdy kouluterveyskyselyn tuloksiin oheisen linkin avulla. Tee sitten vertaileva selvitys lukiolaisten ja ammatillisen oppilaitoksen opiskelijoiden tuloksista.

Tilastokuutiosta näet valtakunnallisia tuloksia ja voit vertailla eri ikäluokkien tuloksia. Valinnat-valikosta voit vaihtaa aihealueen.

  • Valitse jokin aihealue, esim. elintavat, valitse sitten aihe, jota tarkastelet, esim ruokatottumukset, nukkuminen tai päihteet. Valitse lopuksi indikaattori, jota tarkastelet. Voit valita itse tutkimuskohteesi. Kouluasteesta voit vaihtaa tutkimusryhmää (lukiolaiset tai ammatilliset). Voit ottaa tarkastelualueeksi oman alueesi ja verrata tuloksia toisella puolella Suomea asuvien tuloksiin. Voit tutkia myös valtakunnallisia tuloksia.
  • Millä tavalla valitsemasi tutkimustulokset eroavat lukiolaisten ja ammatillisen oppilaitosten opiskelijoiden kesken?
  • Millä tavalla tulokset eroavat vuosien 2017 ja 2019 välillä?
  • Millaisia alueellisia eroja tuloksista ilmenee? 
  • Kirjoita oppimispäiväkirjaasi tutkimustuloksista raportti ja pohdi sen jälkeen, mitkä tekiijät vaikuttavat tuloksiin. Mitä mieltä olet kyselyn tuloksista? Millaisia ajatuksia tulokset herättivät?  

Viimeksi muutettu: maanantai 23. maaliskuu 2020, 13.38