Ohjeita aiheen opiskeluun

Mihin suomalaiset sairastuvat ja mitkä ovat yleisimmät kuolinsyyt? Tutustu suomalaisten yleisimpiin kuolinsyihin tämän linkin avulla. Analysoi sivuilta löytyviä kaavioita ja tilastoja. Tee aiheesta itsellesi kattavat muistiinpanot. Vertaa suomalaisten kuolinsyitä ja terveystilastoja kehittyvien maiden vastaaviin Globaliksen tilastojen avulla. Vertailukohteita voivat olla esimerkiksi Haiti, Burkina Faso tai Pakistan.

Kertaa asioita tämän  - videon avulla.

Tehtävä: Tutustu sen jälkeen tarkemmin eri kansantauteihin perehtymällä alla oleviin linkkeihin. Tee aiheesta itsellesi muistiinpanot oppimispäiväkirjaasi joko tiivistelmänä tai miellekartan muodossa. Netistä löytyy valmiita malleja, mutta parasta olisi, jos tekisit sen itse alusta alkaen. Palauta tiivistelmä tai miellekartta oppimispäiväkirjaasi tai opettajalle arvioitavaksi.

Ylen sivuilta löytyy oheinen kansantaudit testi. Käy tekemässä sekin, kun olet saanut aiheet tehtävät valmiiksi.

Tehtävä: Kun olet saanut elintapapäiväkirjasi valmiiksi, tee oppimispäiväkirjaasi loppuraportti tuloksista. Tarkemmat ohjeet löydät päiväkirjojen yhteydestä ja täältä.

Suomalaisten kansantauteihin liittyviä linkkejä:

THL Kansantaudeista yleisesti

THL kansantaudit

Mitä Suomi sairastaa? Terve24

Voit löytää netistä monia muitakin kansantauteja käsitteleviä sivustoja. Jos käytät muita sivustoja, varmista, että tiedot ovat luotettavia. Luotettavia sivustoja ovat esim. kansalaisjärjestöjen (syöpäyhdistykset, diabetesliitto jne) sivut.

Viimeksi muutettu: tiistai 24. maaliskuu 2020, 10.12