Oppimateriaalin käyttöohjeet
Oppimateriaalin käyttöohjeet
Maa10 kurssin todennäköisyys- ja tilastokurssin oppimateriaali on jaettu 16 eri osaan. Materiaali soveltuu erinomaisesti kurssille, jolla 75 minuutin oppitunteja noin 16 kappaletta.
Joka luku alkaa Introtehtävällä, jolla johdatellaan opiskeltavaan aiheeseen.
1) Alla olevassa kuvassa on luvun 4 oppimateriaalia. Introtehtävää seuraa sen selitys tai ratkaisu.
2) Teoriaosassa esitellään uudet teoria-asiat ja siihen liittyviä esimerkkejä. Teoriaosaan voi liittyä joitakin videoita.
3) Tehtävät on Tehtävät-otsakkeen alla, ne on lisätty verkko-osoitteena ja ne avautuvat uuteen ikkunaan, jotta materiaalin selaaminen olisi helpompaa.
4) (PA) on perustehtävä, jota ei ole tarkoitus tehdä teknisten apuvälineiden kanssa. (SA) on syventävä tehtävä, jota ei ole tarkoitus tehdä teknisten apuvälineiden kanssa. (PB) on perustehtävä, joka on tarkoitus tehdä teknisten apuvälineiden kanssa.(SB) on syventävä tehtävä, joka on tarkoitus tehdä teknisten apuvälineiden kanssa.
5) Monet alkupään tehtävistä ovat itsensä tarkistavia H5P-tehtäviä.
6) Loppupään tehtävät ovat yleensä syventäviä tehtäviä. Siis järjestys on helpoimmasta vaikeimpiin tehtäviin.
7) Teoriaosassa esitellään lukuun liittyvät teoriat. Tärkeät teorian kohdat ovat turkoosilla pohjalla. Esimerkit on otsikoitu punaisella.
8) Luvun lopussa on esitetty malliratkaisut.
9) Tehtävät voi palauttaa normaalisti kuvankaappauksena. Tähän suositellaan vaihtoehtoisesti, että opiskelija lataa L'math ohjelman osoitteesta: https://www.lehtodigital.fi/lmath/
L'math ohjelmassa kaikki tehtävät voidaan tehdä sähköisesti omille välilehdille ja se on helppo palauttaa opettajalle tarvittaessa.
10) Taulukkolaskentatehtävät suositellaan tehtäväksi Libre Officen Calcilla.